1. English
  2. Polski
Luk Loves Whisky / Subiektywnie o whisky

Strona główna » Miscellanea » Whisky Live Paris 2013 część 4

Whisky Live Paris 2013 część 4

Whisky Live Paris 2013 część 4

0

Nikka Lunch.

Miscellanea Podróże

Artykuł

Nikka – drugi co do wielkości producent whisky w Japonii (właściciel Yoichi i Miyagikyo, ale także i szkockiego Ben Nevis) przygotowała na Whisky Live Tokyo 2013 specjalny lunch.

Najpierw Stanislav Vadrna, którego wcześniej spotkałem na TIBS & Whisky Live Tokyo 2013, przygotował Mizuwari (whisky zmieszana z dużą ilością wody i lodem), na bazie Nikka Blended Whisky.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Następnie podano do stołu – lunch w klasycznym japońskim pudełku.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Kolejne poziomy odkrywały swoją pyszną zawartość – tutaj krab, sushi z tuńczykiem, łososiem i wołowiną – wszystko marynowane w whisky.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Dalej w typowym francuskim stylu sery i chleb.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Na koniec czekolada, również o posmaku whisky.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Wszystko było dobrze dobrane i bardzo smaczne.

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch

Whisky Live Paris 2013 Nikka Lunch


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *