Whisky Live Paris 2013 część 4
Nikka Lunch.
Nikka – drugi co do wielkości producent whisky w Japonii (właściciel Yoichi i Miyagikyo, ale także i szkockiego Ben Nevis) przygotowała na Whisky Live Tokyo 2013 specjalny lunch.
Najpierw Stanislav Vadrna, którego wcześniej spotkałem na TIBS & Whisky Live Tokyo 2013, przygotował Mizuwari (whisky zmieszana z dużą ilością wody i lodem), na bazie Nikka Blended Whisky.
Następnie podano do stołu – lunch w klasycznym japońskim pudełku.
Kolejne poziomy odkrywały swoją pyszną zawartość – tutaj krab, sushi z tuńczykiem, łososiem i wołowiną – wszystko marynowane w whisky.
Dalej w typowym francuskim stylu sery i chleb.
Na koniec czekolada, również o posmaku whisky.
Wszystko było dobrze dobrane i bardzo smaczne.
Punktacja opiera się na moich wrażeniach i odczuciach, stąd jej charakter jest oczywiście subiektywny.
Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, uzyskać konkretną informację lub po prostu się przywitać, nie krępuj się wysłać wiadomości na adres blog@lukloveswhisky.pl.