Ostrygi i whisky
w Intercontinental Hotel Wiedeń.
w Intercontinental Hotel Wiedeń.
Jeden z wiosennych weekendów spędziłem w Wiedniu w Hotelu Intercontinental. Bardzo przyjemny i sympatyczny hotel, ale co najważniejsze z dobrze zaopatrzonym w whisky barem.
Kiedy tam byłem akurat oferowano świeże ostrygi. Zatem nie miałem wyboru, trzeba było je zamówić, a do nich zdecydowałem się na Cragganmore 12 years old.
Ciekawe połączenie, ostrygi pięknie komponowały się z single maltem.
Na deser zamówiłem Clynelish 14 years old, który po ostrych smakach ostryg z vinegretem i Cragganmore 12 years old, smakował bardzo miodowo i słodko.
Wieczór zaliczam do zdecydowanie do udanych.
Punktacja opiera się na moich wrażeniach i odczuciach, stąd jej charakter jest oczywiście subiektywny.
Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, uzyskać konkretną informację lub po prostu się przywitać, nie krępuj się wysłać wiadomości na adres blog@lukloveswhisky.pl.